Inspiratie voor variaties

In deze blog lees verschillende inspiratie ideeën voor variatie op de suikerspinnen en stroopwafels. Welk idee ga jij uitvoeren? Stuur mij een fotootje met het resultaat!

Maak je eigen suikerspin-cocktail!

De Lekkernij Brouwerij - suikerspinmachine huren - suikerspincocktail

Inspiratie voor variatie voor suikerspinnen: maak een echte suikerspinCOCKTAIL!

Ingrediënten: roze suikerspin, champagne (Jip & Janneke bubbels voor de kids) en brede cocktailglazen (bijvoorbeeld martiniglazen).

Bereiding: doe in ieder glas een pluk suikerspin en zet de glazen zo op tafel. Schenk er in het bijzijn van je gasten de champagne op. Je ziet de suikerspin meteen wegsmelten! Voor een extra speciale én zoete touch dien je de cocktail op met een toefje suikerspin om een rietje.

Ik raad je aan zeker eens te googlen om ontzettend veel leuke voorbeelden te vergelijken!

Vul snoepzakken met suikerspin!

De Lekkernij Brouwerij - suikerspinmachine huren - gevulde snoepzakken met suikerspin

Neem puntzakken en vul hem met jouw suikerspin! Leuk om uit te delen. Ook leuk: maak twee kleuren en doe om en om een pluk suikerspin in de zak! Het is niet alleen leuk, je kan op deze manier ook ál je suiker opmaken en gebruiken.

Hoe? Maak een suikerspin op een stokje. Zorg dat iemand de snoepzak vasthoudt of plak één kant vast aan bijvoorbeeld een deur. Houdt de zak open en stop de suikerspin ondersteboven in de puntzak. Duw met een ander stokje de suikerspin erin. Zorg dat je niet je handen gebruikt, want dan ‘smelt’ de suiker en werkt het niet. Blijf duwen en de zak openhouden met een ander, leeg, stokje. De stokjes kunnen worden hergebruikt!

*Snoepzakken zijn bij te bestellen bij de verhuur

Vul snoepzakken met stroopwafelkruimels!

De Lekkernij Brouwerij - stroopwafelijzer huren - stroopwafelkruimels

Wanneer de stroopwafels gebakken zijn, worden deze uitgestoken voordat ze worden doorgesneden. De randjes die overblijven, raad ik je aan om te bewaren! Deze stukjes bevatten geen stroop. Houd je wel van zoet? Giet er dan wat stroop overheen. De volgende dag 6 seconden in de magnetron en smullen maar! Je kan ze maken, omdat je het gewoon heel lekker vindt, maar ook om ervoor te zorgen dat je niks hoeft weg te gooien!

*Snoepzakken zijn bij te bestellen bij de verhuur

XXL stroopwafel/SUPERstroopwafel

De Lekkernij Brouwerij - stroopwafelijzer huren - superstroopwafel met topping

Hoe groter hoe beter! Maak grotere deegballen en creëer zo je eigen XXL stroopwafel.

Raadspelletje – kinderfeestje?

De Lekkernij Brouwerij - stroopwafelijzer huren - stroopwafels zelfgemaakt

Maak stroopwafels via de bijgeleverde ingrediënten (alleen water toevoegen), via een recept van internet en koop een pak stroopwafels in de winkel. Blinddoek jezelf of een ander en raad welke stroopwafel op welke manier is gemaakt. Eventueel een leuke prijs voor degene die ze allemaal goed had?

Stroopwafelrotsjes

De Lekkernij Brouwerij - chocolade

Maak de stroopwafels. Gebruik ongeveer acht stroopwafels en neem 600 gram melk, pure chocolade of witte chocolade. Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en verwarm de chocolade (au bain marie). Voeg de stukjes stroopwafel toe aan de chocolade en roer alles goed door elkaar. Leg kleine hoopjes van het chocolade mengsel op een bakplaat met bakpapier en laat de stroopwafelrotsjes hard worden!

Toppings

De Lekkernij Brouwerij - stroopwafelijzer huren - stroopwafel toppings 1

Inspiratie voor variatie voor stroopwafels: wie maakt de mooiste of de lekkerste stroopwafel? Doop je stroopwafel in gesmolten chocolade en versier hem met allerlei lekkere toppings. Hierbij kan je denken aan M&M’s, spekjes, bastognekoek, Oreo’s of gezouten karamel!